Traseu Salvamont Escaladă – Zona Cascada Cailor din orașul Borșa

A escalada o stâncă, o creastă, un perete este o activitate ce necesită putere, condiție fizică și nu în ultimul rând curaj. Niciodată să nu porniți pe un traseu de acest tip dacă nu aveți un echipament de escaladă corespunzător.

Traseu-Salvamont--Escaladă---Zona-Cascada-Cailor-din-orasul-Borsa

S.P.L. SALVAMONT BORȘA a amenajat în zona Cascada Cailor două trasee pentru escaladă de 15, respectiv 25 de metri, cu grad de dificultate 5- și 6-. Traseele sunt echipate cu spituri și gujoane. În curând, se vor deschide și altele.

Cum ajungem aici?

Drumul spre Cascada Cailor este accesibil din mai multe direcţii, din Complexul Turistic Borşa, pe jos sau cu telescaunul, sau dinspre zonele amenajate mai înalte ale Munţilor Rodnei. De la capătul de sus al telescaunului se ajunge la Cascada Cailor în circa 15 minute. Odată ajunși la cascadă, se urmează poteca ce duce spre Șaua Stiol, iar undeva la jumătatea distanței se va vedea o grotă pe peretele sudic, iar la baza acelei grote sunt amenajate cele două trasee. La întoarcere, se poate coborî direct la complexul turistic pornind pe un traseu marcat cu triunghiuri roșii.
De asemenea, se poate coborî și cu telescaunul.

Persoană de contact – Timiș Daniel (Șef S.P.L. SALVAMONT BORSA): 0745.258.432

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*