Top 5 atracții turistice de neratat în Baia Mare

Baia Mare este un oral cu o istorie impresionantă și cu o dezvoltare în creștere. Chiar dacă nu vorbim de Baia Mare ca un punct turistic extrem de important sau un oraș care surprinde prin frumusețea sa, orașul are câteva atracții turistice care merită a fi vizitate dacă te afli prin zonă. Iată care sunt acestea!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Picture 2 of 5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Turnul Ștefan

Dacă nu știai, istoria acestui oraș se leagă foarte mult de poveștile cu Iancu de Hunedoara și familia sa. Este și cazul acestui turn care a fost construit în secolul al XV-lea de către domnitor, odată cu ridicarea unei biserici cu hramul Sfântului Ștefan. Turnul Șefan se află în apropierea centrului medieval al orașului și este locul perfect de unde poți admira întregul oraș.

  1. Muzeul de Mineralogie

Baia Mare este un fost oraș industrial ce s-a remarcat în primul rând prin activitățile miniere din această zonă. Dacă ești interesat de acest domeniu de activitate, atunci ar fi bine să treci pragul Muzeului de Mineralogie din Baia Mare, singurul de acest gen din România și cel mai mare din Europa. Aici vei putea admira peste 16.000 de eșantioane minerale, multe dintre ele unicat.

  1. Turnul Măcelarilor

Un alt turn din Baia Mare ce merită atenția ta este Turnul Măcelarilor, ultimul turn din cele 7 din vechea fortificație a orașului care a rămas în picioare. Turnul a fost construit în secolul al XV-lea și se mai numea și Turnul Munițiilor pentru că de cele mai multe ori aici se depozitau armele și praful de pușcă. O legendă care circulă pe buzele locuitorilor susține că din acest turn ar fi fost tras glonțul care l-a ucis pe Pintea Viteazul, haiducul.

  1. Piața Libertății

Majoritatea orașelor au o piață centrală în centrul istoric, iar în acest caz vorbim de Piața Libertății. Aici poți vedea peste 20 de edificii medievale gotice, cele mai interesante fiind Casa Elisabeta sau Hanul Vulturului Negru. Piața Libertății este o zonă extrem de cochetă, cu străduțe mici și clădiri istorice care merită vizitate.

  1. Planetariul

Planetarul din Baia Mare este prima instituție de acest fel înființată în România, în 1969, și este cea mai importantă atracție turistică a orașului. Acest edificiu este compus din: microplanetariu propriu-zis, cupolă rotativă, stație solară și platformă în aer liber. Aici poți admira un cer cu peste 7.000 de stele, și poți lua parte, cel puțin virtual la mai multe evenimente atronomice importante. Așa că, dacă ești în trecere prin Baia Mare, neapărat trebuie să ajungi aici! Atenție însă că Planetariul poate fi vizitat doar de marți până duminică.

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*