Mânăstirea Moisei

Bisericile din lemn din Maramureş reprezintă un important izvor de cultură, tradiţie şi creştinism, conferind zonei o valoare incontestabilă, transmisă în timp, prin aportul adus de generaţii întregi care au trăit pe aceste meleaguri. Pe lângă valoarea istorică, locul îşi încântă oaspeţii cu peisaje de vis, cu aer curat şi multă linişte şi pace.

Mânăstirea Moisei
Biserica din lemn din Mânăstirea Moisei a fost construită în anul 1672, fiind ctitorită de preotul protopop Mihai Pop Coman, consacrată de mitropolitul Ardealului şi episcopul Maramureşului Sava Brancovici. În anul 1911 a fost ataşată bisericii din lemn, o nouă biserică zidită.

Localizare
Vechea şi valoroasa biserică din lemn, aflată în centrul monahal de la Moisei, este aşezată la poalele Muntelui Pietrosul Rodnei, pe Valea Izvorul Negru. Zona impresionează nu doar prin importanţa lăcaşului pentru credincioşi, cât şi prin frumuseţea extraordinară a locurilor înconjurătoare. Pe timpul verii, Mânăstirea Moisei, cu micuţa biserică din lemn, pare ruptă dintr-o lume de vis, înconjurată de aer curat , flori şi linişte.

Manastirea Moisei

Picture 1 of 5

CONTINUARE – Mânăstirea Moisei

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Pages: 1 2 3 4

Lasă un comentariu...

*